2018-03-22 tema: pasiruošimas naujiems Ežio metams

Su pavasario lygiadieniu baigėsi Kupranugario metai, užbaigiantys 32 metų pusę ciklo. Kupranugaris – asketas, besiremiantis „viskas laikina” filosofija, nešantis savyje kosminio teisingumo, susitaikymo, atgimimo galimybę. Tad sąmoningai kvėpuojant peržvelgėme praėjusius metus, prisiminėme, kokia jų bendroji raiška, kaip sekėsi mums šiais metais.

Tada nukreipėme savo žvilgsnį į prasidedančius Ežio metus, kuriems būdingi netikėtumai, pokyčiai. Ežys pagal Avestą – laisvės simbolis, kovojantis su blogiu, neteisybe, išjudinantis nusistovėjusią tvarką. Jis yra smulkmeniškas, viską pamena, bet moka saugoti paslaptis. Ežio supratimu, kiekvienas turi gauti tai, ko nusipelnė. Tai naujovių, reformų metai, nešantys vadavimosi iš „uždaro rato” galimybę. Sąmoningo kvėpavimo pagalba siekėme susiderinti su šių metų energija, išgirsti jų nešamas galimybes, iššūkius bei uždavinius, tinkamai jiems pasiruošti.

Į kvėpavimą įtraukėme ir dar gilesnį savęs pažinimą. Tyrinėjome, kokį pėdsaką mes paliekame eidami per savo gyvenimą. Žinia, pėdsakai gali būti sąmoningi ar nesąmoningi, materialūs (ant žemės metamos šiukšlės ar sodinami medžiai, auginamos gėlės), emociniai (kokiomis emocijomis gyvename, dalinamės su pasauliu), mentaliniai (pozityvios ar negatyvios mintys), t.t. Siekėme įsisąmoninti, prisiminti, identifikuoti, kokius pėdsakus paliekame savyje, kitų žmonių atmintyje, žmonijos gyvenime, Žemės planetos kūne… Tai turėtų padėti daryti korekcijas savo elgesyje, kad mūsų pėdsakai ne nuviltų, skaudintų, o džiugintų mus ir pasaulį.

Prisiminėme, kad kvėpavimas gali tapti meditacija. Meditacijų yra įvairių: dinaminė, statinė, ėjimo, taikos, kvėpavimo, proto, džiaugsmo, vienybės, tylos… Jos gali persipinti, bet dažniausiai ateina į mūsų gyvenimą tik sąmoningai pradėjus tai vertinti, to siekti. Tai atveda į savo vidinės, dvasinės jėgos  atradimą, prabudimą, suvokimą ir įgalinimą veikti per save. Dvasinės energijos magnetizmą įvaldyti, jame įsitvirtinti ypač padeda sąmoningas kvėpavimas, augantis sąmoningumas, dorybingumas.

Lina Rudaitienė

Ankstesnis straipsnisRebefingo (rebirthing) kursai
Kitas straipsnis2018-04-26 tema: dėmesio valdymas, trys sąmonės – būties lygiai