2016-03-21 tema: pavasario lygiadienis, Barsuko metų pasitikimas

2015 metai pagal Avestos tradiciją – Jaučio, Tauro metai, nešantys taikos, pasiaukojimo, pareigingumo tendencijas, ramūs, pasyvūs.

2016 metai pagal Avestą – Barsuko metai.

Barsukas – turto ir taupumo simbolis. Tai tradicijų, prisiminimų, pastovumo, kaupimo metai, kuriems būdingas ramus aktyvumas, pastovumas, sąžiningumas, atsparumas, šeimyniškumas. Taip pat ir prisirišimas prie žemiškų gėrybių, materijos, kas skatina uždarumą, didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, norą veikti savarankiškai. Taupumo sureikšminimas gali peraugti į godumą, nepasitikėjimą kitais, kas nėra gerai.

Barsuko metai palankūs gerovės auginimui, kaupimui, kūrimui, ugdo „uoslę“ sėkmei, gerovei.

Barsuko metai siejami su Saturno planeta.

Saturnas simbolizuoja praeitį, primena apie „Aukso amžių“, yra susijęs su laiko tėkme, todėl vadinamas „likimo planeta“.

Saturnas susijęs su ilgalaike atmintimi, atsparumu, stabilumu, tikslingumu. Gali padėti ugdyti koncentraciją, atkaklumą, praktiškumą, stiprinti žmogaus „vidinę šerdį“. Taip pat būdingas polinkis į discipliną, asketiškumą, gebėjimą atsisakyti nereikšmingų, nereikalingų dalykų, „atsijoti grūdus nuo pelų“.

Jis reikalauja laikytis karminių įsipareigojimų, neša karminį atpildą pagal nuopelnus – tiek teigiamą, tiek negatyvų.

Kvėpavome, įsukant sąmoningo kvėpavimo švaria dvasine energija ratą, pakylėjant sąmonę link Dvasios, peržvelgiant praėjusį Tauro metų ciklą,

įvertinant pasiekimus, tinkamai jį užbaigiant bei pasiruošiant sutikti naują, Barsuko, metų ciklą.
Pakvietėme į kvėpavimo erdvę tris planetas – Žemę, Mėnulį be Saturną, įsiklausėme į jų nešamas vibracijas, jų tarpusavio sąveiką, siekėme susiderinti su bendra kolektyvine jų energija ir tokiu būdu paruošti savyje tinkamą dirvą naujoms tendencijoms, galimybėms.

Lina Rudaitienė

Ankstesnis straipsnisPasidalijimai – atsiliepimai
Kitas straipsnis2016-04-14 tema: pasiruošimas sąmoningai dvasinės meditacijos praktikai